V práci strávime veľkú časť nášho dňa a naše zdravie a pohoda v práci závisia od niekoľkých faktorov, ktoré ovplyvňujú našu produktivitu. Jedným z takých faktorov je aj naša strava, ktorú konzumujeme počas nášho pracovného dňa.
Pripravte kolegom do práce jesenné zdravé jedlá.
Ukážte tak, že vám na nich záleží.
Keď pripravíte občerstvenie pre svojich kolegov, preukazujete, že sa o nich zaujímate a že si ich vážite.
Vytvoríte pozitívnu atmosféru
Koláč môže prispieť k vytvoreniu pozitívnej a priateľskej atmosféry na pracovisku. Spoločné jedenie môže byť príležitosťou na nadviazanie priateľstiev a na zlepšenie vzťahov medzi kolegami.
Oslávite osobné úspechy
Ak má niekto z vašich kolegov narodeniny, výročie alebo iný dôležitý míľnik, pripravenie občerstvenia môže byť skvelým spôsobom, ako osláviť jeho úspech.
Zvýšite produktivitu
Keď si tím spoločne vychutná dobré jedlo, tak sa zlepší ich nálada a budú motivovanejší k dokončeniu svojich úloh.
9 TIPOV PRE JESENNÉ HODY V PRÁCI
1.Pečené gaštany
Predhrejte rúru na 200 stupňov C. Na vrchole každého gaštanu urobte malý krížik. Položte ich na plech a pečte 20 až 30 minút, kým sa neotvoria. Potom ich nechajte vychladnúť a olúpte.
2.Gaštanový dezert
Urobte gaštanové pyré, pridajte cukor, vanilkový extrakt, mlieko a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte a pečte v rúre pri teplote 180 stupňov C asi 30 minút, kým dezert nezhustne.
3.Šalát so sušenými marhuľami a kozím syrom
Vymiešajte šalát zo zelených listov, nakrájajte na kocky sušené marhule, pridajte kozí syr, orechy a pokvapkajte olivovým olejom.
4.Cuketové placky so syrom a bylinkami:
Cukety nastrúhajte a premiešajte s vajcami, múkou, syrom a bylinkami. Placky opečte na panvici s olejom.
5.Tekvicová polievka
Tekvicu nakrájajte na kocky, opečte v rúre a potom všetko vložte do hrnca s vývarom a zeleninou. Zmixujte do hladka a môžete podávajte s opečenými kôrkami chleba.
6.Sladký dulový „syr“
Jeho príprava je jednoduchá, budete potrebovať na kúsky nakrájanú dulu zbavenú jadrovníkov, vodu a cukor. Dulu si uvaríme do mäkka a pretrieme ju cez jemné sitko. Získanú hmotu zmiešame s cukrom v pomere 1:1 a varíme pomaly do úplného zhustnutia. Nádobu (hlboký tanier, srnčí chrbát, nižšiu zapekaciu misku …) vypláchneme studenou vodou a zhustnutý dulový syr do nej prelejeme. Necháme vychladnúť a „syr“ vyklopíme.
Z hotového „syra“ si môžete vyrobiť svieže, dulové želé cukríky. Hotové želé po vyklopení nakrájajte na malé kocky, ktoré môžete následne obaliť v mletých orieškoch, čokoláde alebo v kokose.
7.Čerstvé ovocné špízy so syrom
Čerstvé sezónne ovocie nakrájajte na kocky a striedavo napichujte na dlhú špajdľu spolu s čerstvým syrom.
8.Bravčové kotlety s jablkami a cibuľou
Kotlety opečte na panvici s jablkami a cibuľou. Podávajte s čerstvým chlebom, alebo bagetkami.
9.Kapustové taštičky z lavaša
Dusenú kyslú kapustu so slaninkou uložte do arménskeho chleba a nechajte ľahko zapiecť v toastovači.
Tieto jedlá sú vhodné pre vaše jesenné hody v práci – pripravíte ich jednoducho a výborne sa hodia k jesennému ročnému obdobiu.
Dobrú chuť!
Poznáte FARMOVE.sk?
Starostlivo vyberaná čerstvá zelenina, ovocie a produkty nielen od lokálnych farmárov a malovýrobcov doručené priamo k vám domov v debničkách sú tou správnou voľbou pre zdravie celej rodiny.